Automobielbedrijf met werkplaats/showroom in Friesland TE KOOP

Automobielbedrijf met werkplaats/showroom in Friesland TE KOOP

Prijs op aanvraag

 • Status:Beschikbaar
 • Adres:Dongeradyk 4
 • Postcode:9101 GA
 • Plaats:Dokkum

 Automobielbedrijf met werkplaats/showroom  in Friesland TE KOOP

Op korte termijn zijn er mogelijkheden om eigenaar te worden van dit mooie automobielbedrijf. Deze onderneming ligt op een prachtige zichtlocatie aan de rondweg van Dokkum. Sinds kort is Dokkum de centrumplaats van de nieuw gevormde gemeente DDFK. In deze 4 gemeenten wonen ca. 65.000 inwoners. Dokkum kent een grote regionale aantrekkingskracht en daardoor verzorgingsfunctie vanuit en voor de regio. Sinds 2016 is Dokkum dankzij de Centrale As aangesloten op het vierbaans wegennetwerk richting Leeuwarden, Drachten en Groningen. De onderneming bestaat sinds 1901, gestart in een dorp boven Dokkum, in 1972 is nieuwbouw gepleegd op de huidige locatie. De onderneming voldoet daarmee  aan de eisen van deze tijd. Zo voldoet de aanwezige werkplaats met een vijftal bruggen aan alle (vergunning)eisen en is er naast de showroom voldoende ruimte om auto's te koop aan te bieden. De meest uiteenlopende merken auto's worden daarbij aangeboden. Van stationwagen tot Sedan, van Opel tot Alfa Romeo. De activiteiten van het automobielbedrijf  worden onder verdeeld in een viertal activiteiten, te weten:

-      auto verkoop van nieuwe auto ’s en occasions;

¨      onderhoudafdeling;

¨      de keuring van personenauto's;

¨      reparatieafdeling

 Naast het verkopen van de onderneming (de inventaris, voorraad en goodwill)  wordt ook het onroerend goed verkocht aan de koper. Hiertoe behoren het bedrijfspand en het omliggend terrein.De juridische structuur is een vennootschap onder firma, een zogenaamde man/vrouw  firma.Het over te nemen personeelbestand bestaat uit twee monteurs, waarvan 1 monteur 38 uur per week, 1 monteur werkt 30,5 uur per week en 1 monteur/chef magazijn werkt ook 38 uur per week. De financiële, administratieve en secretariële werkzaamheden worden door mevrouw van den Akker uitgevoerd in ca. 32 uur per week. De leeftijden van de personeelsleden zijn 42, 49 en 64 jaar. Het personeel valt onder de CAO kleinmetaal. Schaalvergroting voor deze onderneming is zeer goed mogelijk. De huidige eigenaren willen hun onderneming verkopen i.v.m. de leeftijd. De eigenaren zijn op zoek naar een organisatie c.q. ondernemer, die de inhoud van het bedrijf en bijbehorende inventaris over wil nemen. De huidige eigenaren zijn van mening dat een slagvaardige ondernemer het bedrijf kan continueren en/of laten doorgroeien, waardoor er een goed resultaat cq rendement is te realiseren.

 Voor nadere informatie:   de Retailmakelaar B.V. , T.a.v. Melle Veenstra

                                            Mob:  06 - 2299 2804      

 De op deze website getoonde informatie is met zorg samengesteld, doch makelaar aanvaardt geen aansprakelijkheid voor onjuistheden in en onvolledigheden van de opgenomen informatie, noch kan aan vermelde informatie enig recht worden ontleend. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Aanmelding:
  In verkoop genomen

 • Aanvaarding:
  In overleg